Telefon: (+4) 0745 397 557 / (+4) 0747 835 624    Email: office(at)whitewater.ro

Whitewater Rafting & Kayaking in Romania

Outdoor Experience is a company which is organizing rafting, kayaking and adventure tours in Romania for more than 10 years.

 

Rafting

Rafting is the most widespread and safest sport on whitewater.

 

Kayaking

Compared to rafting the real extreme sport on water is whitewater kayaking.

 

Canoe

Canoe and kayak tours are organized on flatwater sections of Mures, Olt and Danube rivers in special natural scenery.

În cele din urmă tot a venit ziua în care şi eu puteam să mă duc la o tură de rafting. Am aşteptat de mult timp să pot participa la o tură pe ape repezi cu o barca mare de raft.

De dimineaţă, când deabia mi s-a deschis ochii, mă uita afară prin geam să văd dacă vremea ţine cu min sau nu. Din nefericire tot ploa, aşa cum a făcut în ultimele două săptămâni. Era apă pretutindeni. Deobicei suntem bucuroşi dacă în zilele de dinaintea turei plouă, însă atâta apă şi pentru noi este multă. Dar oricum mergem să vedem locul şi râul fiindcă până acum dintre noi (adică trupa OUTDOOREXPERINCE) nu a fost încă pe râul Buzău.

Chiar după micul dejun am aflat că trebuie să aşteptăm până dupăamiază, deoarece Balazs nu putea sa ajungă mai devreme. Din fericire aşteptarea ne-a adus nu numai pe Balazs ci şi vremea bună. După ce am mâncat prânzul, ne-am urcat în maşină şi într-o clipă eram pe drum spre Buzău. Traversând munţii, la Întorsura Buzăului trecem pe şoseaoua care ne duce pe valea Buzăului lângă râu spre locul de îmbarcare. Băieţii cu mai multă experinţă au hotărât că vom începe tura pe râul Bâsca Mare şi după revărsarea în Buzău mergem mai departe pe acesta.

În timp ce ne schimbăm şi pregătim echipamentul pentru îmbarcare nivelul adrenaline creşte. Din maşină am putut vedea nişte porţiuni foarte palpitante. Băieţii îmi mai dau câteva îndrumări şi poate să înceapă petrecerea.

În primele zeci de metrii erau câteva valuri mici, aşa pentru .încălzire, dar după ce am trecut de prima curbă veneau părţi cu valui de 2-3 m. Mă simţeam de parcă aşi fi făcut rodeo, numai că stăteam într-o barcă şi călăream apa nu şi un animal. Eu nu prea obişnuiam să urlu pe apă, dar acum n-am putut să mă abţin. Din fericire vezica î-mi era goală, altfel, nu ştiu... Bine că după această porţiune am putut să ne oprim, aveam nevoie de o răsuflare. M-am gîndit eu că această tură nu v-a fi ca acele în care am participat eu pînă acum, dar nici la aşa ceva nu m-am aşteptat. Cîteva minute şi mergem mai departe. Ajungem la revărsare de unde vâslim mai departe, cu mica diferenţă că debitul apei este dublă de aici. Pe porţiunile cu caluri mari barca de raft  era aruncată de apă parcă ar fi fost o mică jucărie. Balazs stătea în spate şi câtodeată când mă uitam în spate el era mult peste înălţimea noastra, vâsla lui nici nu ajungea în apă.

Şi am ajuns la un loc pe care nici nu ne imaginam că poate să fie. De sus n-am văzut exact ce ne aşteaptă acolo. Când eram deja între valuri am realizat că acolo poate să se întâmple orice.  Spre norocul nostru nu s-a întâmplat nimic. Nici nu vreau să mă gândesc la scenariul dacă unul dintre noi ar fi căzut în apă. Soţul meu era foarte grijuliu, fiindcă în clipa în care nu vedea şi nu auzea absolut nimic din cauza apei,  încerca să mă atingă cu mâna să vadă dacă sunt acolo şi dacă sunt bine. După clasificarea apelor repezi acest loc corespunde nivelului WW4.

Emoţiile au ţinut până aici, de aici în colo nu au mai fost locuri periculoase. Am mai vâslit vreo 2-3 kilometrii şi am şi ajuns la locul în care ne aştepta Szilard cu maşina. A fost o tură şi o zii de neuitat. Deabia aştept să mă întorc acolo.

Latest News

 • 1
 • 2
 • 3
Prev Next
Mures Marathon 4th edition

Mures Marathon 4th edition

In the period of 19-21 April we will organize for the fourth time the International whitewater paddling contest called Mures...

23 Feb

Whitewater kayak school on Jiu river

This years second whitewater kayak course was held on Jiu river. The 6 participants spent 3 days learning and practicing...

22 Oct

Curs caiac pe ape repezi- nivel II, incepatori

Curs caiac pe ape repezi- nivel II, incepatori

Cursul se va tine in perioada 21-23 septembire pe Buzau si Basca.

05 Jul

Scoală de caiac pe ape repezi

Scoală de caiac pe ape repezi

In perioada 6-10 iunie organizam scoala de caiac pe ape repezi pe raurile Basca si Buzau. Daca vreti sa invatati...

16 May

Cu caiacul pe ape repezi pe Buzău

După 2 zile de rafting pe Jiu şi Buzău am avut o jumătate de zi liberă. Ne-am decis să ne...

13 May

Altii despre noi

 • Olivia Petra Coman

  Asa cum am scris si pe blogul meu [bit.ly/1aUOU1M], am apreciat foarte mult profesionalismul vostru. Atmosfera a fost minunata, organizarea (prin Balázs) - la un nivel foarte inalt, iar Bonifác a fost extraordinar!  Mie una mi-a fost un pic greu, nu ma asteptam la o diferenta atat de mare intre rafting si kayaking, dar, cu toate acestea, participarea la acest curs m-a ajutat in multe privinte si poate vreodata voi mai incerca sa ma dau cu kayakul. :)    Inca o data, felicitari pentru organizarea cursului si continuati tot asa!  Oricum, tinem legatura!    Petra
 • Laura Rada

  Buna,    Va mulțumim frumos pentru experiența la rafting, ne-a plăcut foarte mult si daca mai organizați si pe rauri mai involburate va rugam sa ne tineti in newsletter, poate reușim sa mai venim.  Si va rog sa nu uitati sa ne trimteti pozele:). Le așteptăm cu nerăbdare.  Mulțumim si bafta in continuare    Laura&Vlad
 • Pusha B

  Multumim inca o data lui Balazs si echipei pentru frumoasa experienta de duminica!  Cum putem face si noi rost de pozele de la rafting?
 • Nastase Roxana

  Buna    Ne-a placut foarte mult si ne gandim cand sa fie urmatoarea escapada:-)    Multumim mult pentru tot    Roxana
 • Harry

  I would just like to say thank you so much for putting together an excellent day for the group we had out last week. The feedback has been fantastic and we will definitely be looking to work with you more in the future. 
 • Anton

  Hey Istvan,    We are back in Germany.  I hope you had a good time last weeks, we had.  So, I wolud like to see the fotos you guys took from us at the geat  paddling tour..  Please send me a link for getting them.  Best gerards from Germany    Anton
 • Valentin Panait

  Buna ziua,    Multumim inca o data pentru experienta de saptamana trecuta. A fost cu adevarat ceva inedit.  Va rog sa nu uitati sa trimiteti, cand aveti timp, pozele pe care ni le-ati facut.    Numai bine,  Vali
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Facebook

Rentals

Închireri caiace, canoe, rachete de zăpadă, etc

Partners

Magazin online de caiace
 
Magazin online de caiace si accessorii.

Newsletter

Contact

 Outdoor Experience

 Str. Uzinei Nr. 14, Târgu Mureș

 (+4)0745 397 557 / (+4)0747 835 624