Telefon: (+4) 0745 397 557 / (+4) 0747 835 624    Email: office(at)whitewater.ro

Események

No events

Picture 302A rafting a legelterjettebb vadvízi sportok egyike, mivel egyben a legbiztonságosabbnak is mondható. A rafting csónakok alatt a nagyobb 6-12 személyes gumicsónakokat értjük, habár napjaingban a raftingozást használják a vadvízi sportok gyűjtőneveként. A raft csónakokban való túrázás egyik fő jellemzője, hogy a csónakban űlő személyektől összehangolt és egységes munkát igényel, ezért különösen alkalmas csapatépítés (team building) jellegű programok szervezésére is. Amint már említettük a rafting egyik fontos jellemzője a biztonságos túrázás. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően családi jellegű túráknak is ajánlatos (family rafting). Azoknak a személyeknek is a raftingot tudjuk ajánlani akik most szeretnék valamelyik vadvízen végezhető spotok egyikét kipróbálni.

 

Raftingoláskor általában két típusú csónakot használunk: a 4-8 személyes pánkó formályú úgynevezett raftokat és a 2-3 személyes trekkeket (in-line raft). A raftok esetében az evezés két sorba ülve történik, míg a trekknél a személyek egymás háta mögött helyezkednek el. Mindkét esetben az összehangolt munka (evezés) a legfontosabb. A raft csónakokban mindig van egy tapasztalt túravezető aki mindig leghátúl ül. A trekkek esetében minden ötödik csónakra jut egy túravezető, de egy túrán mindig jelen van legalább kettő. Általában egy túravezető vadvízi kajakkal vesz részt a túrán.

Raftingolásra a legideálisabb a hegyeken olvadó hó időszakának felel meg ami április-május-június lenne, mert ekkor a raftingolható folyóvizekben biztosan van elég víz. A Bodzán, Zsilen általában mindig lehet evezni, mert bőséges a vízhozama.

Nemzteközi minősítéssel rendelkező turavezetőink, az ország legkomplexebb rafting ajánlatát biztosítják.

{ytab}{tab title=Ajánlataink:}

Rafting túrák, folyók:

A rafting túrákon (WWI-IV, konnyű-fokozott nehézségű vadvíz) 6-7 személyes raftokban és 2 személyes trekkekben evezünk.

 

Könnyű rafting túrák, folyók:

A könnyű rafting túrákat WWI-II vizeken (könnyű vadvizeken) szervezzük 2 személyes csónakokkal

 

{/tab}{tab title=Folyótérkép}content{/tab}{/ytab}

 

 

Bérlés

Închireri caiace, canoe, rachete de zăpadă, etc

Partnerek

Caiac-shop.ro

Evezős webshop.

Hírlevél feliratkozás

Kapcsolat

 Outdoor Experience

 Str. Uzinei Nr. 14, Târgu Mureș

 (+4)0745 397 557 / (+4)0747 835 624