Rafting Romániában

AddThis Social Bookmark Button

Picture 302A rafting a legelterjettebb vadvízi sportok egyike, mivel egyben a legbiztonságosabbnak is mondható. A rafting csónakok alatt a nagyobb 6-12 személyes gumicsónakokat értjük, habár napjaingban a raftingozást használják a vadvízi sportok gyűjtőneveként. A raft csónakokban való túrázás egyik fő jellemzője, hogy a csónakban űlő személyektől összehangolt és egységes munkát igényel, ezért különösen alkalmas csapatépítés (team building) jellegű programok szervezésére is. Amint már említettük a rafting egyik fontos jellemzője a biztonságos túrázás. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően családi jellegű túráknak is ajánlatos (family rafting). Azoknak a személyeknek is a raftingot tudjuk ajánlani akik most szeretnék valamelyik vadvízen végezhető spotok egyikét kipróbálni.

 

Raftingoláskor általában két típusú csónakot használunk: a 4-8 személyes pánkó formályú úgynevezett raftokat és a 2-3 személyes trekkeket (in-line raft). A raftok esetében az evezés két sorba ülve történik, míg a trekknél a személyek egymás háta mögött helyezkednek el. Mindkét esetben az összehangolt munka (evezés) a legfontosabb. A raft csónakokban mindig van egy tapasztalt túravezető aki mindig leghátúl ül. A trekkek esetében minden ötödik csónakra jut egy túravezető, de egy túrán mindig jelen van legalább kettő. Általában egy túravezető vadvízi kajakkal vesz részt a túrán.

Raftingolásra a legideálisabb a hegyeken olvadó hó időszakának felel meg ami április-május-június lenne, mert ekkor a raftingolható folyóvizekben biztosan van elég víz. A Bodzán, Zsilen általában mindig lehet evezni, mert bőséges a vízhozama.

Nemzteközi minősítéssel rendelkező turavezetőink, az ország legkomplexebb rafting ajánlatát biztosítják.

Rafting túrák, folyók:

A rafting túrákon (WWI-IV, konnyű-fokozott nehézségű vadvíz) 6-7 személyes raftokban és 2 személyes trekkekben evezünk.

 

Könnyű rafting túrák, folyók:

A könnyű rafting túrákat WWI-II vizeken (könnyű vadvizeken) szervezzük 2 személyes csónakokkal

 

content

 

 

Események

Szo szept. 23 @08:00 - 05:00PM
Rafting usor pe Aries in Apuseni

Hírlevél feliratkozás

Dacă doriţi să primiţi newslettere sau notificări despre reducerile noastre, puteţi să vă inscrieţi aici:

:

Fotók-Picasa albumunk

Write a review

Kapcsolat

Outdoor Experience
str Uzinei nr 15
Romania
0040745397557
Mobile: 0040747835624

Vendégkönyv

Nastase Roxana
13-07-21, 21:45
Buna

Ne-a placut foarte mult si ne gandim cand sa fie urmatoarea escapada:-)

Multumim mult pen...

Partnerek

Magazin online de caiace si accessorii.

Bérlés

Închireri caiace, canoe, rachete de zăpadă, etc