Telefon: (+4) 0745 397 557 / (+4) 0747 835 624    Email: office(at)whitewater.ro

Evenimente

No events

Barca de raftingRaftingul este unul dintre cele mai răspândite sporturi white-water şi este şi cel mai sigur dintre sporturile pe ape repezi. Bărcile de rafting de obicei sunt ambarcaţiuni mari  gonflabile de 6-12 persoane. Mai nou cuvîntul rafting este folosit pentru toate sporturile practicate pe ape repezi. În cursul unei ture de rafting echipajul trebuie să-şi coordoneze mişcările, datorită acestui fapt este folosit de multe ori în programe de team building. O altă caracteristică a raftingului este riscul scăzut, poate fi folosit şi pentru aşa zise ture de familie (family rafting). Persoanelor novice în sporturile whitewater este indicat să se familiarizeze cu apele repezi făcând rafting.

În cursul turelor de rafting folosim 2 tipuri de bărci:
Aşa zisele rafturi, bărci gonflabile foarte stabile special concepute pentru coborâri pe apele repezi, care pot fi de 4-8 persoane şi trekkurile (canoe de ape repezi), care sunt mult mai rapide, se strecoară mai uşor printre obstacole şi trece prin apa mai mică, dar se răstoarna mai uşor. În fiecare barcă de rafting se află câte un ghid experimentat. La turele organizate cu trekkuri in fiecare a cincea barcă se află un ghid, numărul minim al ghizilor este insă 2, de multe ori aceste ture sunt asistate de un ghid in caiac de ape repezi.

Perioada ideală pentru majoritatea râurilor de rafting din tară este în aprilie-mai-iunie, în timp ce se topeste zăpada. Buzăul, Jiul si Crişul repede insă are apă aproape tot sezonul.

Vă stăm la dispoziţie cu cea mai diversificată ofertă de rafting din ţară cu ghizi atestaţi de Federaţia Internaţională de Rafting.

 

Ture Rafting, râuri:

Turele de rafting au loc pe râuri repezi cu grad de dificultate variată între uşoară şi ridicată (wwI-IV), se folosesc bărci de rafting de 2 sau 7 persoane.

 

Ture Rafting uşor, râuri:

Turele de rafting uşor se organizează pe râuri repezi cu grad de dificultate uşoară (wwI-II), se folosesc canoe de rafting de 2 persoane.

 

  • Mureş
  • Arieş
  • Crişul Repede
  • Bistriţa
  • Nera

Întrebări frecvente legate de rafting:

Cum decurge o tură de rafting?

Cum rezervăm o tură?

Cum sunt clasificate apele repezi?

Ce echipament folosim la rafting?

 

Închirieri

Închireri caiace, canoe, rachete de zăpadă, etc

Parteneri

Magazin online de caiace
 
Magazin online de caiace si accessorii.

Newsletter

Contact

 Outdoor Experience

 Str. Uzinei Nr. 14, Târgu Mureș

 (+4)0745 397 557 / (+4)0747 835 624